Työllistymistarina

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.3.2019 klo 15.38

Asentajasta esimieheksi Matti Raivio

Olen Matti Raivio, 52-vuotias korjaamopäällikkö Tuusulan Autohuollosta. Aloitin tässä työssä vuoden 2019 alussa.

Työurani on ollut mielenkiintoinen ja sopivan haastavaa. Koulusta päästyäni aloitin asentajana ja kasvoin tehtävien mukana esimiestehtäviin. Minulla on laaja osaaminen ja tuntemus tekniikanalan tehtävistä, erityisesti olen tykännyt työskennellä ajoneuvo- ja veneteollisuuden parissa. Työtehtäväni ovat sisältäneet tuotehallintaa, maahantuontia, myynnin ja korjaamon johtamista, messutyöskentelyä ja kouluttamista.

Miten minusta tuli työnhakija?

Kaikki alkoi sitä, klassisesta tilanteesta, jolloin työpaikalla aloitettiin YT-neuvottelut. Väkeä päätettiin vähentää tuotannollisista ja taloudellisista syistä ja tämä koski myös minua.

Edellisenä syksynä 2013 olin aloittanut opiskelut aikuisopiskelijana Metropoliassa. Ajatuksena oli päivittää osaamista ja hankkia paremmat eväät työelämään. Tämähän jännitti kovastikin, sillä olin kuullut kauhutarinoita työttömyyden ja opiskelun yhdistelmistä. TE-toimiston kanssa neuvottelun jälkeen sain lausunnon, että saisin kaksi vuotta päivärahaa, vaikka olinkin päätoiminen opiskelija. Kaksi vuotta menivät nopeasti. Sen jälkeen otin vastaan kaksi väliaikaista työpaikkaa 2016, jotta sain rahoitettua opinnot loppuun. Ensin tein tuotepäällikön töitä ja sen jälkeen olin tekninen päällikkö toisessa paikassa. Kun tein lopputyötä, hain jatkuvasti myös töitä, mutta huonolla menestyksellä. Valmistuin keväällä 2018 ja jäin täysipäiväiseksi työnhakijaksi, mutta työnsaanti ei ollutkaan helppoa. Lähetin toistasataa hakemusta. Aamupäivät etsin vapaita työpaikkoja ja iltapäivisin tein hakemuksia niihin. Tavoitteena oli lähettää vähintään hakemus per päivä. Loin kartalle 300 km kehän, jonka sisältä hain töitä. En ollut kovin nirso ja eräässä haastattelussa minun työmatkani, 100 km suuntaansa,  kyseenalaistettiin ja työnantaja mietti jaksamistani. En siis saanut tehtävää. Erilaiset hakuvahdit eri yrityksillä olivat hyvä apu tässä.

Selvittelin myös mahdollisuuksia ryhtyä yrittäjäksi. Yrityksen suhteen minulla olisi ollut erilaisia vaihtoehtoja, olinhan tehnyt myyntiä, maahantuontia, konsultointia ja kouluttamista. Kävin testauttamassa yhtä ideaa Vantaan yrittäjillä, mutta se ei vaikuttanut järkevältä heidän mielestään, joten sen toteuttaminen jäi. Yrittäjyyteen liittyen minulle oli epäselvää myös se, olisinko yrittäjä vai työtön työnhakija. Eihän tyhjästä polkaistu yritys tuota heti täyttä toimeen tuloa. En ollut varma siitäkään, miten TE-toimisto suhtautuu esimerkiksi kevytyrittäjyyteen. Kevytyrittäjyys olisi voinut olla eräs keino löytää työtä.

Työhakemukset poikivat monta hyvää haastattelua, mutta siihen ne aina jäivät. Usein tuleva esimies oli minua paljon nuorempi. Minulla on kuitenkin laaja osaaminen sekä tietotaitoa riittää, mutta silti haastattelut eivät johtaneet työpaikan saantiin. Ehkä nuoret esimiehet pelkäsivät oman jakkaransa puolesta ja minun palkkaaminen kariutui siihen. Toki myös ikä oli yksi syy, jota monestikaan ei sanottu ääneen ja jälkeenpäin selvisi, että tehtävään oli palkattu kokematon ja nuorempi henkilö. Paikka saattoi olla avoinna uudestaan alle puolen vuoden. Seurasin kuitenkin markkinoita tiiviisti ja minulla oli hyvät tilastot näistä.

Osallistuminen Korko-hankkeeseen

Sain TE-toimistolta kutsun osallistua vapaaehtoiseen Korko-hankkeeseen. En tiennyt ollenkaan, mistä oli kysymys ja kannattaisiko minun osallistua. Olin valmis kokeilemaan mitä vain, joten hyppäsin mielenkiinnosta mukaan. Ensimmäisellä Verme-tapaamisella meille kerrottiin, mitä Korko on ja mitä projekti tarjoaa. Silloin ajattelin, että vau, tämän avulla saattaisin saadakin töitä! Eniten odotin kahta asiaa projektissa. Ensiksikin M2Talent Oy:n toteuttamaa osaamiskartoitusta, jossa analysoidaan työtapoja ja persoonallisuuteen liittyviä vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Sekä toiseksi myös yrityskoordinaattorien tapaamisia.

Olin yrittänyt eri formaatteja työnhaussa ja muutellut niitä tarpeen mukaan, mutta silti en tuntunut onnistuvan, töitä ei vain irronnut. Korko-ryhmässä neuvottiin, kuinka rakentaa tämän päivän osaamispohjainen CV ja työhakemus. Uskon, että sain työpaikan lopulta Korko-hankkeessa paranneltujen työnhakudokumenttien avulla. Tarvitsin ulkopuolisen katsomaan, mitä olin tehnyt väärin ja mitä voisin tehdä toisin. Itse olin jo liian sokea omille hakemuksilleni, joita koko ajan tein täsmähakuna kulloisellekin yritykselle ja työtehtävään. Olen saanut kaksi muutakin työtarjousta sen jälkeen, kun aloitin nykyisessä työpaikassani. Korko-hanke saa minulta pisteitä 12/10!

Verme-tapaamisissa oli tärkeää kokea oman ryhmän vertaistuki. Ryhmässä jaoimme osaamisen ja sparrasimme toisiamme hakemusten, CV:n ja video-haastatteluiden kanssa. Itse tajusin hyödyntää sosiaalisia verkostojani ryhmän kanssa ja pystyin esimerkiksi suosittelemaan kahta ryhmäläistäni oman verkostoni kontakteille. He olivat herättäneet minussa luottamusta Verme-tapaamisissa, joten heitä oli helppo suositella eteenpäin. Kaikissa tilanteissa kannattaa olla avoin erilaisille mahdollisuuksille ja oikealla asenteella ulospäin suuntautunut.

Miten työpaikka lopulta löytyi?

Päivitetyillä hakemuksilla oli todella iso merkitys. Minulla oli koulussa tehdyt CV ja työhakemus ja jouduin muokkaamaan niitä aivan toisenlaisiksi. Eniten työpaikkaosumia tuli uusilla osaamisperusteisilla hakemuksilla.

Hain loppusyksystä erästä työpaikkaa. Minulle soitettiin ja puhelun aikana kerroin konsultille itsestäni kaiken mahdollisen. Prosessi tuntui kestävän useamman viikon ja lopulta toimeksianto vielä peruuntuikin, koska toimeksiantaja muutti hakua. Siitä muutaman viikon päästä sama konsultti soitti minulle uudelleen koskien toista työpaikkaa, sillä olin jäänyt hänen mieleensä. Kävin työhaastattelussa ja joulun välipäivinä allekirjoitin työsopimuksen. Se oli siinä…

Täsmäaseet työttömyyden kukistamiseksi

Mitään vaihtoehtoa ei kannata hylätä missään kohtaa. On erilaisia töitä ja erilaisia työantajia. Kannatta pitää mielessä, että eihän työpaikka sentään vankila ole, aina pääsee pois ja työssäolija saa helpommin uuden työpaikan. Ota sosiaaliset verkostot käyttöön: LinkedIn, Facebook ja erilaiset avointen työpaikkojen sivustot ja etenkin hakuvahdit sekä missään tapauksessa unohtamatta ystäviä. Lähde rohkeasti avoimin mielin eteenpäin! Se unelmapaikka voi odottaa mutkan takana toisen työpaikan kautta kulkien.

Tsemppiä ja hyvää kevään odotusta kaikille!