Työn ja koulutuksen yhdistelmät: FEC- ja rekrykoulutukset

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.11.2017 klo 12.13

FEC-koulutukset

FEC-koulutus on ELY:n ja TE:n konsepti, jossa terävöitetään omaa osaamista n. puolen vuoden koulutusjaksossa, josta 1 kk on varsinaista koulutusta ja 5 kk työssäoppimista yrityksissä vaihtelevasti 6 kk:n ajan. Ohjelmat suunnitellaan ja sovitetaan yhteen potentiaalisten uusien työnantajien tarpeiden kanssa. Koulutukseen pääsy edellyttää joko omaa yrityskontaktia tai sitä että joku ohjelmaan osallistuvista yrityksistä valitsee sinut mukaan koulutukseen potentiaalisena rekrytoitavana itselleen.

http://www.amke.fi/vaylat-auki.html

Haussa olevat FEC-koulutuksen löytyvät TE-palveluiden sivulta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/

Rekrykoulutukset

Rekrykoulutus on työvoimaviranomaisten tuella tyypillisesti yhden yrityksen tarpeisiin järjestetty räätälöity oma koulutus. Näitä koulutuksia järjestävät samat tahot kuin FEC-koulutuksiakin. Yritys valitsee koulutukseen pääsevät. Esikarsinnan tekee tyypillisesti koulutusyritys.

FEC-koulutusohjelma vaihtelee vuosittain, samoin koulutusten tarjoajat. Tässä linkkejä tärkeimpien tarjoajien sivustoille ja koulutusohjelmiin:

Saranen consulting: www.rekrytointikoulutus.fi

Talent Gate: www.talentgate.fi

MJS-training: www.mjs-training.fi

Suomen ympäristöopisto: www.sykli.fi

Primetieto Oy: www.primetieto.fi

Työvoimatoimisto tarjoaa myös apua ja kursseja yrittäjäksi kouluttautumiseen.

Yrittäjäkoulutuksesta on hyötyä, jos harkitset yritystoimintaa tai toimit jo yrittäjänä. Lisää tietoa löydät täältä:http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/yrittajalle/aloittavan_yrittajan_palvelut/yrittajaksi_kouluttautuminen/index.html