Viisi fronttaria, kiitos!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.4.2017 klo 14.28

Korkeasti koulutettujen työttömyys on kasvanut Espoon, Vantaan ja Helsingin alueella 180 % vuodesta 2008. Korkeasti koulutettujen pitkäaikaistyöttömien osuus pääkaupunkiseudulla on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin muualla maassa. Korkeasti koulutetuille ei ole omaa palvelua, vaikka yhteiskunnan panostus on ollut heihin huomattava. Samaan aikaan useat yritykset kokevat TE-toimiston ja kaupungin työllisyyspalvelut tehottomiksi. Samaan aikaan osa yrityksistä kokee työvoimapulan huutavana.

Näihin tilastoihin ja kokemuksiin pohjautuu Korko – korkeaa osaamista -hanke, joka käynnistyi Espoon, Vantaan ja Helsingin yhteisenä projektina tänä vuonna. Tavoitteena on rakentaa yritystarpeista lähtevät palvelu, jonka avulla yritykset löytävät laadukkaasti ja vaivattomasti korkeasti koulutettuja osaajia omiin tarpeisiinsa yli kaupunkirajojen.

Maaliskuun alussa työnsä aloittivat hankkeessa työskentelevät yrityskoordinaattorit, joiden tehtävänä on auttaa yrityksiä löytämään korkeasti koulutettuja osaajia. Vajaan kahden kuukauden aikana olemme kontaktoineet 65 yritystä, joista 31 etsii itsellensä osaajia kasvun tueksi. Neljäkymmentäkahdeksan (48 %) prosenttia! Yritysten tarve korkeasti koulutetuille osaajille on todellakin yllättänyt meidät kaikki positiivisesti. Lisäksi paikkoja on löytynyt kerralla useampia, eli työtä löytyisi samasta firmasta parhaimmillaan jopa 20 uudelle tekijälle.

Mitä yritykset sitten etsivät? Koodareita, palvelumuotoilijoita ja ratkaisumyyjiä. Tarpeita on ollut hyvin erilaisia, niin kuin yrityksiäkin. Yritykset etsivät nyt todellakin kasvua, ja usein yhdellä yrityksellä on tarpeita usealle osaajalle kasvun hetkellä. Usein yhden osaajatarpeen täyttäminen johtaa seuraavaan pullonkaulaan. Tästä esimerkkinä digitaaliset palvelut, joita olemme tottuneet käyttämään kuluttajina. Luonnollisesti kaipaamme niitä myös yritysten välisessä liiketoiminnassa. Tätä tarvetta täyttämään tarvitsemme osaajia muotoilemaan palveluita, koodaamaan niitä ja luonnollisesti myös myymään niitä ratkaisuina asiakastarpeeseen. Meillä on kasassa huipputiimi yritysten tueksi, koskevat osaajatarpeet sitten palveluliiketoimintaa, -muotoilua, digitalisaatiota tai myyntiä.  

Meidän tavoitteena ja intohimona on kahden vuoden aikana löytää toimivin malli, jolla yritykset löytävät juuri oikeanlaisia kovan tason osaajia kasvun tueksi – vaivattomasti ja yli kaupunkirajojen.

Tervetuloa mukaan kehittämään uutta työllistymisen ja työllistämisen mallia 100-vuotiaassa Suomessa!

Huipputiimin puolesta,
Jari